Leasevormen
Duidelijkheid en maatwerk vanuit een persoonlijke benadering
Leasevormen
CM Lease heeft ook een ruim aanbod van bedrijfswagens
Leasevormen
Tijdelijk vervoer nodig? Flexibele oplossingen van 1 tot 24 maanden.
Previous
Next

Leasevormen

Lees hier meer over de verschillende leasevormen die wij aanbieden.

Bedrijfswagen leasevormen

Operational lease

De meest voorkomende leasevorm is operational lease.

Met operational lease ben je totaal ontzorgt. Voor een vast maandbedrag rijd je in een auto naar keuze en heb je beschikking over een uitgebreid servicepakket. Alle autokosten zijn vooraf bepaald en meegenomen in het maandbedrag. Denk hierbij aan afschrijving, onderhouds- en reparatiekosten, verzekering en houderschapsbelasting.

Kortom, je weet de gehele contractperiode precies waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig!

Operational lease auto's

Shortlease

Met shortlease biedt Compass Mobility jou flexibele mobiliteits- oplossingen van 1 tot 24 maanden!

Wanneer je tijdelijk extra vervoer nodig hebt is shortlease een passende oplossing. Je hoeft geen lange contractperiode aan te gaan met deze leasevorm.

Wij combineren de voordelen van een leasecontract met de vrijblijvendheid en flexibiliteit van een huurovereenkomst. Shortlease leent zich erg goed voor bijvoorbeeld een voorloop traject op een bestelde nieuwe leaseauto of als tijdelijke oplossing voor nieuw aan te nemen personeel. Ook zet je door middel van shortlease makkelijk en snel extra mobiliteits- capaciteit in en ben je opgewassen tegen seizoenpieken.

Shortlease auto

Starterslease

Bij het starten van een onderneming komen veel zaken kijken. Je bent druk met het opbouwen van jou ‘merk’ en veel onderweg om jou nieuwe bedrijf op de kaart te zetten. Een frisse, moderne en betrouwbare personenauto of bestelbus is hier dan ook meer dan ooit gewenst terwijl tegelijkertijd veel leasemaatschappijen jou als startende onderneming weigeren omdat je geen jaarcijfers kan presenteren.

Bij Compass Mobility zijn wij van mening dat ook dat startende ondernemers de mogelijkheid moeten hebben om een auto te leasen. Het is tenslotte belangrijk door middel van betrouwbaar vervoer jezelf als bedrijf goed te presenteren en ook geld over te houden om te investeren in de groei van jou bedrijf!

Om deze reden bieden wij starterslease aan, een variatie op full operational lease alleen specifiek afgestemd op jou situatie en mobiliteitsbehoefte als startende onderneming.

Starterslease auto

Private Lease

Heb jij altijd al een jong gebruikte of nieuwe auto willen rijden? Private lease van Compass Mobility biedt jou hierin veel mogelijkheden.

Met private lease van Compass Mobility ontvang je een compleet uitgeruste auto naar keuze tegen zeer gunstige tarieven. Vooraf bepalen wij samen met jou de looptijd van het contract dat minimaal 24 maanden en maximaal 72 maanden zal lopen. Ook spreken wij van te voren samen de te rijden kilometers per jaar af. Private lease betekend onbezorgd autorijden, verzekering, wegenbelasting, reparatie, onderhoud en banden zitten er allemaal bij in! Ook maak je in geval van nood kosteloos gebruik van onze pechservice. Alles is inbegrepen, je hoeft alleen nog maar te tanken!

Private lease wordt steeds populairder onder particuliere berijders. Logisch, want in de praktijk houdt het in dat je voor een bepaalde periode een van te voren vastgesteld maandelijks bedrag betaald waarvoor je zorgeloos in een jonge of misschien zelfs nieuwe auto naar keus rijdt. Tegen het eind van de looptijd gaan wij samen opzoek naar jou volgende auto! Met private lease ben je dus zorgeloos op weg en altijd verzekerd van een hedendaagse moderne auto.

Private lease auto

Sale & Leaseback

Ben je als bedrijf door de jaren heen flink gegroeid? Is jou wagenpark meegegroeid en is het beheer hiervan in sommige opzichten te intensief geworden? Ben je op zoek naar mogelijkheden om eenheid in jou wagenpark te creëren en om tegelijkertijd over meer werkkapitaal te beschikken?

Dat is mogelijk met de sale & leaseback constructies van Compass Mobility. Samen met onze mobiliteitsspecialisten inventariseren wij jou huidige wagenpark en maken wij samen met jou plannen om het wagenpark te optimaliseren. Auto’s tot 2 jaar met maximaal 60.000 kilometer kunnen wij van jou overnemen zodat je deze weer van ons terug leaset. Voor oudere auto’s of auto’s met een hogere kilometerstand kunnen wij jou begeleiden in de verkoop hiervan. Bij Compass Mobility staan wij dan midden in de markt van mobiliteit waardoor wij goed in staat zijn om de vraag en het aanbod van alle voertuigen bij de juiste partijen te samen brengen.

Sale & leaseback auto

Voordelen van Sale & Leaseback

 • Je creëert ruimte op uw bedrijfsbalans

  Wanneer Compass Mobility jou wagenpark overneemt profiteer je direct van het feit dat de auto’s niet meer op jou balans geactiveerd zijn. Je leaset de auto’s terug voor een vast maandbedrag en voert deze op als kosten.

 • Jou werkkapitaal groeit

  Wanneer Compass Mobility jou wagenpark overneemt betekent dit dat jij jou auto’s aan ons voor een eerlijke prijs verkoopt. Je creëert daarmee direct financiële ruimte om weer te kunnen gebruiken voor de verdere ontwikkeling en groei van jou bedrijf.

 • De voordelen van full operational lease als o.a.:

  Vaste kosten per voertuig per maand, de kosten voor jou wagenpark worden hierdoor beter inzichtelijk en het is per direct goed te budgetteren.
  Jou restwaarderisico wordt ons risico.
  Geen verassingen meer achteraf, alles kosten zijn afgedekt (rente, afschrijving, reparatie, onderhoud en verzekering). Van pechhulp tot het vervangen van motorblok. Met full operational lease krijg je voor een vast bedrag in de maand veel zekerheid.

 • Een factuur voor jou totale mobiliteitsbehoefte
 • Een vast aanspreekpunt voor al jou vragen rondom mobiliteit
Veelgestelde vragen leasevormen

Compass Mobility biedt verschillende vormen van lease aan. Operational lease, shortlease en starterslease zijn leasevormen die zijn toegespitst op de zakelijke markt. De looptijd bij operational lease variëren veelal tussen de 12 en 60 maanden, bij shortlease liggen de looptijden veelal tussen 1 en 24 maanden.

Starterslease is een maatwerk product voor de startende ondernemer waarbij wij het beste van alle leasevormen combineren om voor de starter een zo prettig en flexibel mogelijk product te kunnen bieden.

Private lease is lease voor particulieren, looptijden variëren tussen de 12 en 60 maanden.

Bij operational lease betaal je een vast maandbedrag waar alles bij inzet, jij hoeft je geen zorgen te maken over afschrijving, onderhoud, verzekering of wegenbelasting. Operational lease kan je het beste vergelijken met het huren van een auto.

Bij financial lease leen je geld voor de aanschaf van een auto. Met het maandbedrag dat je betaald los je de auto in een afgesproken termijn af. Naast de maandelijkse aflossing bent je daarnaast ook zelf verantwoordelijk voor zaken als o.a. verzekering, wegenbelasting en onderhoud.

Ja, speciaal voor startende ondernemers heeft CM Lease ‘’starterslease’’ ontwikkelt. Wij vinden het belangrijk dat startende ondernemingen ook de mogelijkheid moeten hebben om zich representatief te kunnen verplaatsen. Een Starterslease overeenkomst is een operational lease product dat specifiek naar jou wensen wordt opgesteld.

Voor het aangaan van een leaseovereenkomst is het belangrijk te weten of jij je aan de financiële verplichting die je aangaat kan voldoen gedurende de looptijd van het contact. Na een financiële toetsing zal blijken of je in aanmerking komt voor een (private) lease auto

Bij leaseovereenkomst van Compass Mobility zijn veel kosten voor jou afgedekt. Een aantal zaken zullen echter voor eigen rekening zijn. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan, brandstof, tol- en veerkosten, parkeer, was-kosten en bekeuringen.

Met de leaseovereenkomsten van Compass Mobility ben je altijd van zekerheid gegarandeerd. Over afschrijving, reparatie- onderhoud en banden, wegenbelasting en verzekering hoef je niet na te denken! In geval van nood ben je verzekerd van pechhulp en ook met vervangend vervoer staan wij voor jou klaar.

Ja, het is altijd mogelijk om een zelf samengestelde auto bij ons te private leasen. Wij gaan dan met elkaar in gesprek om de wensen te bespreken en vervolgens ontvang je van ons een aanbieding die is afgestemd op jou wensen.

De private lease acties die wij aanbieden zijn echter gebaseerd op auto’s die wij alvast voor jou hebben ingekocht, het is hier dus niet meer mogelijk om bepaalde fabrieksopties toe te voegen. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld tegen meerprijs een trekhaak toe te voegen.

Wanneer je een leaseovereenkomst aangaat betekent dit dat je een financiële verplichting gedurende een bepaalde periode aangaat. Het is in jou belang om risico’s uit te sluiten waardoor je niet meer aan jou financiële verplichtingen zou kunnen voldoen.

Ook heb je bij schade die niet te verhalen is een eigen risico van € 300,- per gebeurtenis en een risico bij glasschade van € 150,- per gebeurtenis.

Van Compass Mobility mag je iemand anders in jou auto laten rijden, het kan echter wel zo zijn dat jou werkgever anders bepaalt. Om dit zeker te weten raden wij het jou aan om dit bij jou werkgever te verifiëren.

Met een leaseauto van Compass Mobility mag je ook naar het buitenland. Op jou groene kaart worden de landen benoemd die je mag bezoeken. Let wel op dat jou auto aan de specifieke verplichting van het land dat je wil bezoeken voldoet. In sommige landen is het in de winter bijvoorbeeld verplicht om de auto van winterbanden te voorzien.

Wanneer jou brandstofpas defect is neem je contact op met onze berijdersdesk. Wij vragen direct een nieuwe pas voor jou aan, deze ontvang je meestal binnen 5 dagen per post.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per email bereikbaar.

Ons nummer is: 085-0822300
Mail: info@cmlease.nl

Ook kan je ons doormiddel van de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Ja, het is mogelijk om tussentijds winterbanden aan jou leasecontract toe te voegen. Jou leaseadviseur of wagenparkbeheerder kan deze aanvragen via onze berijdersdesk aanvragen

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per email bereikbaar.

Ons nummer is: 085-0822300
Mail: info@cmlease.nl

Ook kan je ons doormiddel van de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bij Compass Mobility staat zekerheid voor op. Het is voor jou tenslotte van groot belang dat je met jou auto veilig op weg kunt en dat je op jou auto kan vertrouwen . Goed onderhoud aan jou auto is daarom erg belangrijk.

Het onderhoud van jou auto vind altijd plaats bij partners van Compass Mobility, ben je benieuwd of jou eigen ‘vertrouwde’ garage ook al partner van CM Lease is? Neem dan even contact op met onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per email bereikbaar.

Ons nummer is: 085-0822300
Mail: info@cmlease.nl

Ook kan je ons doormiddel van de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Omdat wij de veiligheid en bedrijfszekerheid van uw auto erg belangrijk vinden vragen wij u de onderhoudsintervallen volgens fabriek opgave te volgen. Het is niet mogelijk zonder overleg een auto voor de aangegeven ondershoudsinterval aan te bieden. Tegelijkertijd mag u deze interval met maximaal 2000 kilometer overschrijden.

Wanneer er op uw dashboard een melding van de boordcomputer verschijnt kan dit duiden op een tekort aan een vloeistof of het niet functioneren van één van de vele systemen. Negeer een dergelijk signaal niet aangezien dit gevolgen kan hebben voor uw veiligheid, de prestaties van de motor en technische staat van de auto. Raadpleeg het onderhoudsboek van uw auto maak een afspraak voor onderhoud bij een van onze vaste partners.

Schade rijden is altijd erg vervelend, het is echter belangrijk dat de schade binnen 24 uur bij ons gemeld is.
Wij zorgen voor een correcte afhandeling en eventueel een vervangend voertuig Wanneer er een tegenpartij bij de schade betrokken is het belangrijk om samen een volledig Europees schadeformulier in te vullen.

Wanneer je alles gezamenlijk hebt ingevuld stuur je deze gegevens naar onze berijdersdesk toe. Ook ontvangen wij graag foto’s van de gereden schade.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per email bereikbaar.

Ons nummer is: 085-0822300
Mail: info@cmlease.nl

Ook kan je ons doormiddel van de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bij pech onderweg, in binnen- en buitenland bel je met onze hulpdienst AA – Service. AA Service is 24/7 bereikbaar. Je kan AA Service bereiken op telefoonnummer: +31(0)88-1121121

Ook willen wij jou vragen onze berijdersdesk op de hoogte te houden.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per email bereikbaar.

Ons nummer is: 085-0822300
Mail: info@cmlease.nl

Ook kan je ons doormiddel van de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Wanneer je de schade aan jou auto bij ons gemeld heeft en deze wil laten repareren brengen wij jou op de hoogte bij welke erkende reparateur dit wordt uitgevoerd. Heb je vragen over het verloop van jou schadeafhandeling dat kan je altijd contact opnemen met onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per email bereikbaar.

Ons nummer is: 085-0822300
Mail: info@cmlease.nl

Ook kan je ons doormiddel van de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Wij verzoeken je bij inbraak hiervan direct een melding bij de Politie te maken. De Politie is bereikbaar onder nummer: 0900-8844. Aangifte doe je bij de Politie online via www.politie.nl/aangifte

Graag willen wij je verzoeken om ons ook op de hoogte te houden bij inbraak in jou leaseauto. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van jou aangifte.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per email bereikbaar.

Ons nummer is: 085-0822300
Mail: info@cmlease.nl

Ook kan je ons doormiddel van de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Wij verzoeken je bij diefstel direct een melding bij de Politie te maken. De Politie is bereikbaar onder nummer: 0900-8844. Aangifte doe je bij de Politie online via www.politie.nl/aangifte

Graag willen wij je verzoeken om ons ook op de hoogte te houden bij inbraak in jou leaseauto. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van jou aangifte.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per email bereikbaar.

Ons nummer is: 085-0822300
Mail: info@cmlease.nl

Ook kan je ons doormiddel van de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bijtelling is een fiscale regeling waar je als zakelijke rijder met maken krijgt als jij jou zakelijke auto jaarlijks voor meer dan 500 km ook privé gaat gebruiken. De belastingdienst ziet deze kilometers als een vorm van inkomen waarover belasting betaald moet worden.

Afhankelijk van de uitstoot van jou leaseauto wordt er een percentage van de cataloguswaarde bij jou belastbare inkomen opgeteld waardoor je meer belasting betaald.

Verschillende bijtellingspercentages:

 20212020
Algemene bijtellingspercentage22%22%
Zonder uitstoot12% t/m €40.000 en 22% vanaf €40.0008% t/m €45.000 en 22% vanaf €45.000
Zonder uitstoot waterstof (en zonnecel)12%8%
Meer dan 0 gram (CO2-uitstoot in gr/km)22%22%

Nee, wanneer je aantoonbaar geen of minder dan 500 kilometers per jaar in jou auto van de zaak rijdt hoef je geen bijtelling te betalen. Het is daarbij wel belangrijk dat je dit bij de belastingdienst aan kan tonen. Een sluitende ritregistratie en verklaring geen privégebruik zijn hierbij belangrijk. Meer informatie hierover vind je op de website van de belastingdienst.